היערכות לחירום - תיאור מקרה של מיזם חברתי - הכוורת

היערכות לחירום – תיאור מקרה של מיזם חברתי

ב-7 לאוקטובר בשעה 12:00 מיזם Sign Now כבר היה ערוך עם פתרונות לשעת חירום עבור המוטבים והלקוחות שלו. תומר לוי, מנכ"ל החברה, משתף אתכם כאן בניסיון שצברו לאורך השנים כדי להיות מוכנים בצורה אפקטיבית לזמני חירום ומשבר.

 

לאף אחד מאיתנו לא קל לעבור תקופות משבר ומלחמה. עכשיו נסו לדמיין מה עובר על אדם חירש שבנוסף למצב המתח והדאגה מודר ממידע קריטי – אזעקות, מהדורות חדשות ובעיקר מוקדי חירום וסיוע. אל החלל הזה, החלטנו להיכנס ב-Sign Now, סטארטאפ שבזמני שגרה מנגיש מוקדי שירות לקוחות ואירועים לאוכלוסיית החירשים. בזמני חירום קודמים עשינו מיפוי צרכים מהיר וקפצנו למים עם פתרונות עבור מי שזקוק לכך. במבצע שומר חומות שיתפנו פעולה עם מוקדי החירום בישראל, במהלך המלחמה בין אוקראינה לרוסיה סייענו לחירשים יהודים מרחבי אוקראינה ליצור קשר עם מוקדי החירום, משרד החוץ, מעברי גבול ונהגי אוטובוס. ליווינו אותם עד שהגיעו בבטחה לישראל. ביום שבת ה-7 לאוקטובר היינו ערוכים כבר בשעה 12:00 לשיחות חירום עם עשרות רשויות מקומיות, חברות עסקיות, משרדי ממשלה ומוקדי החירום. המשכנו לפעול, כמובן, גם לתוך המלחמה וכבר בחודש הראשון עברו אצלנו 1,300 שיחות חירום של חירשים שקיבלו מענה בזכות השירות שלנו. אני משתף כאן מהניסיון שצברנו בתקווה שיסייע למיזמים נוספים לתפקד בצורה אפקטיבית בזמני חירום.

איך להיערך לפעילות בחירום?

  1. הכינו מראש פלטפורמה לזמני חירום – חשוב מאוד לבנות פלטפורמה פשוטה ולא מסובכת – בתכנות ובחוויית המשתמש. כדאי לייצר מראש כמה שיותר אוטומציות כדי שביום פקודה, אפשר להתחיל מייד. אצלנו הצוות הטכנולוגי בנה מערכת Admin שדרכה ניתן לנהל חמ"ל בקרה, פתיחת משתמשים וחדרי וידאו חדשים מותאמים, איסוף סטטיסטיקות ועוד.
  2. תפעלו מהר, תהיו ראשונים – מצד אחד מי שמגיב מהר ופועל בזמני חירום לוקח סיכון ונכנס לאזור חוסר וודאות, אך מהצד השני הוא מייצר אימפקט עצום. יש השפעה גדולה וחשובה במקומות שחסרים בהם מענים אקוטיים ואין תחליך גם לתחושת השליחות והערך אצל כל אחד מחברי הצוות. בנוסף, עצם הראשוניות מביאה הזדמנויות לחיבורים, הוקרה ופרסום. כך למשל כשהיינו הראשונים להוציא פרסום במלחמת חרבות ברזל, משרד הבריאות שיתף את הפוסט שלנו ומשם הגענו למאות שיתופים ומאות אלפי אינטרקציות לפרסום.
  3. צרו שותפויות – הבינו היטב את הצרכים של המוטבים והלקוחות בזמני החירום ותנו לכך פתרון עם ערך מדיד עבורם. תזכרו גם שארגונים רבים מעוניינים להציג עשייה בזמני חירום וכשמגיעים אליהם עם פתרון פשוט, הם יאמצו אותו בשתי ידיים. למשל ב-7 באוקטובר, פעלנו בשיתוף מוקדי החירום במשטרה, מד"א, בתי חולים ופיקוד העורף, לצד מוקדי 106 של הרשויות המקומיות – הביטוי לערך שנתנו להם נמדד לפי כמות השיחות של חירשים שהגיע וגם על פי דיווח שלהם שהצליחו לייצר מענה לחירשים בזמן המלחמה בפשטות גדולה.
  4. נצלו את ההזדמנות לגיוס כספים – בתחילת משבר אפשר לראות הירתמות של בעלי משאבים להשקיע, להעניק, לתרום, להלוות. עם זאת חלון הזמנים לגיוס הכספים הוא די קצר וחשוב לפעול מהר ולהראות "קבלות". מי שיפעל מהר ונכון בימים הראשונים יוכל להציג חומרים שיסייעו לו בגיוס (צילומי מסך, כתבות, נתונים על השימוש וכו').

זה נכון שלא כל מיזם מתאים לפעילות בחירום (וזה בסדר), אבל אם יש לכם מה לתת, 'לכו על זה'. פעילות בחירום בונה את האמון של הלקוחות ביכולות החברה, מורידה חסמים משמעותיים, תורמת למיתוג שלכם ומעל הכל, זו ה-הזדמנות שלכם כיזמים חברתיים, להשפיע בגדול.

חיים חדשנות ויזמות חברתית? עוד תוכן מעניין מחכה לכם כאן

 

WhatsAppFacebookLinkedInTwitterEmailCopy Link
דילוג לתוכן