תמיכות קרן משפחת שעשוע – 50-500 אלף ₪ ניתן להגיש עד ה- 13.03.24. בתחומי הליבה של הקרן של ילדים, נוער וצעירים בסיכון וקידום חינוך טכנולוגי ומדעי בדגש על פריפריה חברתית וגיאוגרפית ובנוסף בתחומים של פיתוח שדה הפילנתרופיה בישראל וביוזמות לחיזוק הסולידריות, לצמצום פערים בחברה הישראלית ובתחומים נוספים.
הקרן לשיקום קהילות עוטף עזה יצאה בקול קורא לשותפות ותמיכה לתוכניות בטיפול בבני נוער וצעירים שנפגעו מאירועי ה-7 באוקטובר. ארגונים ויזמים זוהי הזמנה אליכם להגיש בקשה לתמיכה בתוכניות הנותנות מענה מיידי לבני הנוער הזקוקים לנו כעת יותר מתמיד! מסלול הגשה מהיר ומימון של עד 300,000 ₪
התוכנית מתאימה למיזמים חברתיים פעילים שעוסקים באחד מאתגרי השעה הבאים:
1. בניית חוסן באוכלוסיה
2. מענה לנפגעי טראומה וחרדה
3. תמיכה באנשי מקצוע
4. הכשרת בעלי תפקידים שונים למתן מענה לסביבתם במצבי משבר
5. פתרונות yטכנולוגים לחירום ושיקום אנשים עם מוגבלות (מסלול TechAbility)
מכון ברוקדייל מפרסם דו"ח חדש ומרתק לעובדים עם ילדים ונוער: "מענים לילדים ונוער עם קשיים נפשיים ורגשיים: מיפוי שירותים וסוגיות מדיניות". הקליקו לקבלת הדו"ח המלא.
כבוד לכוורת – יהונתן קם יזם הכוורת נבחר לאחד ממנהיגי העתיד בנבחרת המנהיגות המבטיחה של שותפויות אדמונד דה רוטשילד
כבוד לכוורת – יהונתן קם יזם הכוורת נבחר למנהיגי העתיד בנבחרת המנהיגות המבטיחה של שותפויות אדמונד דה רוטשילד. מגוון תוכניות בפריפריה הגאוגרפית-חברתית, פועלת שותפויות אדמונד דה רוטשילד להכשיר את דור המנהיגים של המחר. אתר ice פרסם היכרות ראשונה עם הצעירים שנחושים להוביל תהליכים חברתיים-חינוכיים משמעותיים, ולקדם שוויון הזדמנויות וצמצום פערים. בין מנהיגי העתיד שנבחרו נבחר יהונתן קם, בן 31 מייסד ומנהל עמותת "ניצן לזכרם".
מותם של שני חבריו לצוות ביחידת אגוז – יובל דגן ז"ל, שנהרג ב-2014 במבצע "צוק איתן"; ואור אסרף ז"ל, שנהרג שנה מאוחר ברעידת אדמה בנפאל בזמן הטיול שאחרי הצבא – הביאו את יהונתן קם, לייסד עמותה אשר תנציח את זכרם ותישען על ערכיהם המשותפים.
"במהלך השירות יובי ואני גלגלנו רעיון להקים מסגרת לבני נוער", מספר קם. "אני מודה שלא חשבתי שמדובר בהתחייבות שתתממש. לאחר שהחברים נהרגו, הבנתי שההנצחה שלהם חשובה לי מאוד. החלטתי על שני עקרונות שילוו אותי: האחד, מסגרת שתעסוק ברעיון שהחל בזמן השירות הצבאי, ותתמקד בעבודה עם נוער באמצעות הטבע. השני, מיזם שאפשר לחלום אותו 30 שנה קדימה".
העוגן של העמותה, הנקראת "ניצן לזכרם", היא "החווה" – מסגרת טיפולית שנוסדה ב-2017 על קרקע בתולית בסמוך לירוחם. "אנחנו קולטים נערים בני 18-15, בצווי בית משפט ובהפניית משרד הרווחה והביטחון החברתי, כשהיעד הוא להשיב אותם למסלול נורמטיבי דרך עבודה טיפולית-חינוכית המושתתת על מרחבי על מרחבי חווה-טבע-אתגר", מרחיב קם.
אנחנו גאים ביזמים האלופים שלנו ומזמינים אתכם לקרוא את הכתבה המלאה באתר ice – לחצו כאן.
תקל(י)טו את זה – מחקר חדש של אוניברסיטת חיפה ועמותת רקורד!
שמחים לבשר על מחקר חדש שיצא לדרך בשיתוף פעולה של אוניברסיטת חיפה עם עמותת רקורד העוסק בהשפעה של יצירת פודקאסטים אישיים על בני ובנות נוער והיכולת שלהם לממש ולתחזק את הקניית המיומנויות הרגשיות- חברתיות.
המחקר יתבצע ע"י מעבדת BELONG לחקר שייכות, מגוון ורב תרבותיות אשר בפקולטה לחינוך, בשיתוף עמותת רקורד היוצרת פודקאסטים עם נוער בסיכון ככלי טיפולי ושינוי חברתי. את המיזם המדהים של עמותת רקורד הקימה איריס אלטר ליברמן שהצליחה לפתח כלי טיפולי הראשון מסוגו בישראל ובעולם לשימוש בפודקאסטים דוקו-נראטייבים עבור צעירים ונוער בסיכון.
למחקר זה חשיבות תיאורטית ומעשית בתחום של העצמת בני ובנות נוער, ואף ייתכן שמתוצאותיו יעלו יישומיים חינוכיים לגבי שימוש בפודקאסטים ככלי לחיזוק מיומנויות רגשיות וחברתיות של בני ובנות נוער.
במחקר יתראיינו כ-30 נערים, נערות, הורים, ונשות חינוך וטיפול, אשר לקחו כולם חלק בפיילוט ראשון מסוגו בעולם, של עמותת רקורד, הרשת האתגרית מכון ברנקו וייס, הכוורת, הג'וינט וקרנות הביטוח הלאומי; במהלך המחקר נוצרו הסכתים על סיפורי החיים האישיים של הנערים והנערות והוקלטה עונה ראשונה של הפודקאסט החברתי -טיפולי הראשון בעולם.
עמותת אל הלב פועלת רבות לצמצום ומניעת אלימות באמצעות תוכניות הגנה עצמית מעצימה פורצות דרך. במסגרת פיתוח והגברת המודעות ותמיכה בנשות מקצוע חברתיות ויזמיות מובילה העמותה את תחרות 'פרס תמר' ע"ש תמר באום- דיקשטיין ז"ל, אשר תעניק פרס כספי בגובה 5000 ₪ לזוכות והשנה בחרה העמותה לשים דגש השנה על עשייה חינוכית פורצת דרך ואפקטיבית למניעת אלימות
בשעה טובה שמחנו על זכייתה של ד״ר אדוה ברקוביץ׳ בפרס תמר לשנת 2022.
ד"ר אדווה מנכ"לית עמותת תודעה ואשת מקצוע הפועלת בתחום הסיוע וההגנה לנערות בישראל הן מעולם הסוציאלי ואף כאקטיביסטית ויזמית חברתית
ד"ר אדווה בוגרת מחזור 3 של תוכנית האצה בכוורת ואף הקימה את מיזם 'סטוריז' סימולטור לחינוך מיני עבור בני ובנות נוער- המיזם מהווה ממשק לחינוך מיני דיגיטלי הכולל סיפורי קומיקס ואף צא'ט אנונימי עם צוות מקצועי רחב ומאפשר לנוער להרגיש בטוח ומוגן.
ישר כח לד"ר אדווה היקרה ותענוג צרוף לראות את ההצלחה של הבוגרים שלנו!