Cognishine – קוגנישיין
מערכת התערבות קוגנטיבית חכמה ומותאמת אישית המשפרת את חווית הטיפול
גם בימים הכואבים האלה, אנחנו עדים לכוחות התקומה האדירים של אזרחי המדינה, שבאים לידי ביטוי גם בשדה היזמות והחדשנות. כאן נציג את מיזמי הכוורת שהתאימו את השירות שלהם לצרכי השעה.
סטארט-אפ ישראלי פורץ דרך הפועל בזירת הבריאות הדיגיטלית. הפלטפורמה שפיתחנו מעניקה מענה קוגניטיבי, שפתי ורגשי לאנשים מגיל ילדות ועד זקנה, ומשמשת אנשי מקצוע רבים בארגוני בריאות בארץ ובעולם. כחלק מהתגייסותנו למען החברה הישראלית, אנו מעניקים בימים אלו תמיכה לארגונים, לאנשי מקצוע, לבני משפחה ולמטפלים עיקריים הפועלים בשטח – במקלטים, במסגרות חירום ובבתים. המערכת שלנו מאפשרת להמשיך לקיים רצף טיפולי גם מרחוק, גם בצורה א-סינכרונית ומכל מכשיר. פתחנו את קוגנישיין גם לשימוש אישי ומשפחתי וייצרנו במיוחד אוסף תרגולים דיגיטליים להפעלה עם ילדים, מבוגרים וקשישים – לחיזוק הקשב, הזיכרון, השפה ותחושת הרוגע.
המערכת פתוחה בחינם לתקופת החירום עבור מטפלים המעוניינים לשמור על רצף טיפולי – הקליקו כאן
עמותת חיבורים 20-80 מסייעת לאזרחים ותיקים שצריכים סיוע נקודתי בתוך ומחוץ לבית בעזרת מתנדבים שגרים בסביבתם. העמותה מפעילה מוקד טלפוני אנושי עבור אזרחים ותיקים המקבל את הפניות ומפיץ אותן בקרב מתנדבים שגרים במרחב הגיאוגרפי שלהם. בשעות אלו אנו נערכים להפעלת חמ"ל סיוע מוגבר, כדי לתת מענה לפניות ההולכות ומתרבות – ומגייסים מתנדבים מכל הארץ לצד תשתיות שיאפשרו הפעלה יעילה ומדויקת.
אפשר גם להוריד את האפליקציה וליצור סיפור בחינם שמותאם לילד שלכם בפתיחת חשבון באפליקציה – כאן
בעקבות המלחמה, אלפי משפחות בישראל מתמודדות עם שכול, פציעה, עקירה ומשבר כלכלי או נפשי. דווקא המשפחות שהכי צריכות – נשארות בלי מענה. יד תמר מציעה פתרון מוכח – מערכת טכנולוגית בשילוב מענה אנושי, שמאפשרת לרשות לבנות מערך קהילתי חכם לתמיכה במשפחות במשבר, הכוללת:
המערכת פועלת היום בכפר עזה, בקעה-רבתי, נהריה, שדרות ועוד – ומתרחבת. מוכנים להרחיב את היכולת של הרשות – בלי להעמיס על הצוות?
צרו קשר: 054-8073580 [email protected] www.yadtamar.org
פלטפורמה דיגיטלית לבריאות נפש המספקת תרגולים מותאמים אישית למגוון אתגרים מנטליים, כולל חוסן, חרדה, טראומה, דיכאון וכו'. הפלטפורמה מאפשרת שילוב עם עבודת מטפל, מדריך ומציעה גם תמיכה לבני משפחה.
הפלטפורמה משולבת כבר היום בעבודה עם משרד הביטחון עבור חיילים משוחררים החוזרים לאזרחות, ובעבודה בארגוני בריאות נפש כמו אנוש בתמיכה בבני נוער ובמבוגרים. היא מאפשרת התאמה של מסלולים ספציפיים לאתגרים הקשורים למצב כמו חוסן בזמן מלחמה, חרדה, טראומה וכו'
אפליקציית Sign Now מסייעת בשגרה ובחירום לקהילת החירשים בשיחות בזמן אמת בוידאו עם מתורגמני שפת הסימנים בעבור כל צורך.
לשיחת חירום באפליקציית Sign Now 24/7 בשל המצב, היכנסו לאתר שלנו
ממואפ היא מערכת תקשורת חכמה, פשוטה ואנושית – המיועדת לאנשים עם מוגבלויות ובעלי אוריינות דיגיטלית נמוכה, בכל הגילאים ובמגוון אוכלוסיות.
במצבי חירום כמו גם בשגרה, המערכת מאפשרת חיבור מיידי למידע קריטי: חדשות, הנחיות ביטחוניות, תזכורות לתרופות, שיחות וידאו, סרטוני הרגעה, הודעות מהמשפחה ועוד – והכול מותאם אישית, ללא צורך בתפעול מצד המשתמש.
ממואפ פועלת כ"אפליקציה כפולה":
📺 אפליקציית תצוגה למטופל – פשוטה, נגישה, חד-כיוונית
📱 אפליקציה למטפל – לעדכון ושליטה מלאה מרחוק
המערכת ניתנת להתקנה מהירה בכל טלוויזיה, סטרימר, טאבלט, מחשב או טלפון נייד – עם התאמה אישית מלאה לצרכי האדם והמשפחה.
כמו תמיד ברגעי משבר – אנחנו מתגייסים. אבל לא רק עבור הילדים שצריכים אותנו – גם עבורכם, אלה שמחפשים איפה אפשר לתרום שהמצב מורכב ולא מתאפשר לצאת מהבתים. בימים כאלו נולד הרעיון של אייסקול עם חזון: להוות עוגן בעבור התלמידים שעוברים תקופה כאוטית ומורכבת באמצעות התנדבות מקוונת, מדויקת, אישית ומשמעותית – שמחברת בין תלמידים שזקוקים לעוגן לימודי לבין אזרחים שרוצים לקחת חלק.
המיזם "בנייה, קהילה ושיקום" הוא סדנה אקדמית מבוססת עשיה, שמטרתה לתרום לתהליכי שיקום בקהילה – הן באופן פיזי והן באמצעות העמקת הידע אודות כלים לשיקום קהילות. זאת, במקביל לתרומה לתהליכי בניית החוסן והשיקום האישיים של המשתתפים בה. את הרעיון למיזם הגה פרופ' ליאור זמר בעזרת זיו לידרור, והמיזם פותח על-ידם בשיתוף עם עמרי רונן מ"בונים מחדש" והותאם תוך-כדי תנועה כמה שניתן לדגשים שעולים מהקהילה.
כדברי עמרי רונן: "הבנו שאי אפשר לעבוד בטור וצריך לעשות שיקום תוך-כדי המלחמה". בהתאם לכך יצא הפיילוט הראשון של המיזם במאי 2025 במשותף עם קיבוץ כפר עזה במאי 2025, במתכונת מרוכזת של 5 ימים, במהלכם השתתפו 20 סטודנטים הן בהרצאות אקדמיות, והן במפגשים עם אנשי מעשה ונציגים מהקהילה. במחזורים הבאים, השאיפה היא לשלב בו גם צעירים מהקהילות עצמן, כך שיזכו בחשיפה לעולם האקדמי, כחלק מתהליך השיקום; ולצד זאת להתרחב לקהילות מסוגים שונים (בכללן קהילות עירוניות), תחומי עשיה שונים ותחומי למידה אקדמית שונים. בכך נוכל להמשיך ולהרחיב את האימפקט של האקדמיה לטובת שיקום החברה, תוך חיזוק מיומנויות אקדמיות ולמידה מעמיקה ומבוססת עשיה.