יזמות בעת חירום - הכוורת

יזמות בעת חירום

גם בימים הכואבים האלה, אנחנו עדים לכוחות התקומה האדירים של אזרחי המדינה, שבאים לידי ביטוי גם בשדה היזמות והחדשנות. כאן נציג את מיזמי הכוורת שהתאימו את השירות שלהם לצרכי השעה.

Cognishine

סטארט-אפ ישראלי פורץ דרך הפועל בזירת הבריאות הדיגיטלית. הפלטפורמה שפיתחנו מעניקה מענה קוגניטיבי, שפתי ורגשי לאנשים מגיל ילדות ועד זקנה, ומשמשת אנשי מקצוע רבים בארגוני בריאות בארץ ובעולם. כחלק מהתגייסותנו למען החברה הישראלית, אנו מעניקים בימים אלו תמיכה לארגונים, לאנשי מקצוע, לבני משפחה ולמטפלים עיקריים הפועלים בשטח – במקלטים, במסגרות חירום ובבתים. המערכת שלנו מאפשרת להמשיך לקיים רצף טיפולי גם מרחוק, גם בצורה א-סינכרונית ומכל מכשיר. פתחנו את קוגנישיין גם לשימוש אישי ומשפחתי וייצרנו במיוחד אוסף תרגולים דיגיטליים להפעלה עם ילדים, מבוגרים וקשישים – לחיזוק הקשב, הזיכרון, השפה ותחושת הרוגע.

המערכת פתוחה בחינם לתקופת החירום עבור מטפלים המעוניינים לשמור על רצף טיפולי – הקליקו כאן

חיבורים 20-80

עמותת חיבורים 20-80 מסייעת לאזרחים ותיקים שצריכים סיוע נקודתי בתוך ומחוץ לבית בעזרת מתנדבים שגרים בסביבתם. העמותה מפעילה מוקד טלפוני אנושי עבור אזרחים ותיקים המקבל את הפניות ומפיץ אותן בקרב מתנדבים שגרים במרחב הגיאוגרפי שלהם. בשעות אלו אנו נערכים להפעלת חמ"ל סיוע מוגבר, כדי לתת מענה לפניות ההולכות ומתרבות – ומגייסים מתנדבים מכל הארץ לצד תשתיות שיאפשרו הפעלה יעילה ומדויקת.

לפרטים נוספים

 

VIVID
סטארטאפ שפיתח פלטפורמה שמאפשרת לכל ארגון ולכל מומחה לבנות בקלות ובמהירות אפליקציות לחוסן נפשי בהתאמה להתמודדות ולמאפיינים של קהל היעד.
בימים אלה הפלטפורמה של VIVID משמשת לרווחת הציבור הרחב ולקהלי יעד ספיציפיים, לדוגמא:
הערכה הלאומית לעזרה ראשונה נפשית – בתמיכתם של משרד הבריאות, משרד הרווחה והביטחון החברתי, המרכז הבינלאומי לחוסן תפקודי, וגופים נוספים המעורבים בפרויקט רי"ל.
תוכנית לפיתוח חוסן בזמן חירום עם כלים שיעזרו להורים לילדים בגיל הרך לצלוח את הימים הקשים במסגרת המיזם ההומניטרי של ארגון הג׳וינט.
Symbol Story
אפליקציית ווב לתמיכה רגשית מיידית לילדים באמצעות סיפורים חברתיים. המיזם מאפשר להורים ולאנשי טיפול לספק לילדים תמיכה רגשית מיידית בבית בזמן חירום, בעזרת סיפורים חזותיים מותאמים אישית, שמסייעים בהבנה והרגעה. בעת החירום הנוכחית הפצנו 4 סיפורים ללא עלות שזמינים לקריאה מיידית:

מה אפשר לעשות כשיש אזעקה? 

התמודדות עם חוסר וודאות

אפשר גם להוריד את האפליקציה וליצור סיפור בחינם שמותאם לילד שלכם בפתיחת חשבון באפליקציה – כאן

יד תמר – טכנולוגיה שמחברת משפחות במשבר לתמיכה קהילתית

בעקבות המלחמה, אלפי משפחות בישראל מתמודדות עם שכול, פציעה, עקירה ומשבר כלכלי או נפשי. דווקא המשפחות שהכי צריכות – נשארות בלי מענה. יד תמר מציעה פתרון מוכח – מערכת טכנולוגית בשילוב מענה אנושי, שמאפשרת לרשות לבנות מערך קהילתי חכם לתמיכה במשפחות במשבר, הכוללת:

  •  מיפוי צרכים בעזרת טכנולוגיה
  • שיבוץ מלווה אישי מהקהילה
  • ליווי מקצועי ותיאום עם אגף הרווחה
  •  דאשבורד לניהול וסקירה של כלל המשפחות והמשאבים

המערכת פועלת היום בכפר עזה, בקעה-רבתי, נהריה, שדרות ועוד – ומתרחבת. מוכנים להרחיב את היכולת של הרשות – בלי להעמיס על הצוות?
צרו קשר:  054-8073580   [email protected]   www.yadtamar.org

Thinkable (By GGtude)

פלטפורמה דיגיטלית לבריאות נפש המספקת תרגולים מותאמים אישית למגוון אתגרים מנטליים, כולל חוסן, חרדה, טראומה, דיכאון וכו'. הפלטפורמה מאפשרת שילוב עם עבודת מטפל, מדריך ומציעה גם תמיכה לבני משפחה.

הפלטפורמה משולבת כבר היום בעבודה עם משרד הביטחון עבור חיילים משוחררים החוזרים לאזרחות, ובעבודה בארגוני בריאות נפש כמו אנוש בתמיכה בבני נוער ובמבוגרים. היא מאפשרת התאמה של מסלולים ספציפיים לאתגרים הקשורים למצב כמו חוסן בזמן מלחמה, חרדה, טראומה וכו'

Sign Now

אפליקציית Sign Now מסייעת בשגרה ובחירום לקהילת החירשים בשיחות בזמן אמת בוידאו עם מתורגמני שפת הסימנים בעבור כל צורך.

לשיחת חירום באפליקציית Sign Now 24/7 בשל המצב, היכנסו לאתר שלנו

בנעימים
מיזם חברתי־מקצועי שמקדם הזדקנות מיטבית בקרב זקנים יוצאי אתיופיה, באמצעות סדנאות, הכשרות וליווי רגיש תרבות – בשפתם, בקצבם, ובעולמם. בנעימים מפעיל מערך תמיכה בשפה האמהרית הכולל שיחות אישיות, תכנים דיגיטליים נגישים והסברה מותאמת לקשישים יוצאי אתיופיה – גם לאלו שאינם יודעים קרוא וכתוב המיזם מציע ליווי, תמיכה והתארגנות מהירה עם תכנים מבוססי שטח ומחקר, בשיתוף הקהילה והרשויות. כלל הפעולות מבוצעות ברגישות תרבותית גבוהה ומתוך ניסיון מעמיק בעבודה עם הזקנה האתיופית בישראל.
אדוות
העמותה הוקמה במלחמת חרבות ברזל על ידי משפחות פצועים ולמענן. בשיגרה יש למשפחות הפצועים צרכים כגון מידע, המלצות התנהגות, סיוע בהתארגנות ובביורוקרטיה באמצעות מתנדבים ועוד. בחירום מתעצמים הצרכים עקב ירידה בתיפקוד של גופים ממוסדים, ובד בבד נוספים פצועים חדשים ובני משפחותיהם הזקוקים גם הם להכוונה.
המיזם מציע למשפחות הפצועים את המענים הבאים:
1. הידוק הליווי למשפחות הפצועים בהקשר לצרכים, טיפולים וקליטת משפחות חדשות.
2. תשומת לב בנושא הרפייה והפגה, כולל מאמרים וטיפים מקצועיים כיצד להתמודד עם המצב ואי הוודאות
3. הנגשת מידע.
גן מוגן
מיזם לאומי לחיזוק מוגנות בגיל הרך דרך בניית צוותים חזקים, יציבים ובטוחים יותר – באמצעות אבחון ייעודי, סדנאות חוסן, וליווי מקצועי. בזמן חירום, מיזם גן מוגן מעניק מעטפת הוליסטית למסגרות הגיל הרך – אבחון ייעודי לצוותים, סדנאות חוסן מקצועיות, תמיכה רגשית בשטח וכלים לניהול לחץ – לצד עבודה עם ההורים על חיזוק האמון, ובשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות. אנו פועלים בצורה רוחבית מול צוותי החינוך, הנהלות, הורים ורשויות – כדי לשמור על הרצף התפקודי, על תחושת הביטחון, ועל מרחב מוגן לילדים גם בזמני משבר.
TAAL
TAAL מפתחת טכנולוגיות לניהול כוח אדם ומשימות, המשפרות את ההכלה והאוטונומיה של אנשים עם צרכים מיוחדים. בחירום מציעים פלטפורמה דיגיטלית ואפליקציה רב לשונית המסייעת לאנשים עם מוגבלות קוגניטיבית, קשיי למידה ומתמודדי טראומה ללמוד וליישם דרכי פינוי בשעת חירום ולהסתגל למצבים חדשים בעקבות ארועים שוברי שיגרה. המערכת מציגה את המידע באופן מותאם באמצעות תמונות, סאונד וטקסט עם פישוט לשוני.
תנועת מש"ה - מילים שעושות הבדל
תנועה חברתית הפועלת לצמצום שיעורי האובדנות והניסיונות האובדניים בישראל, באמצעות התערבות קהילתית. שירות החירום של מש"ה מעניק הדרכה, ליווי רגשי ותיאום מענים במצבי מצוקה ואובדנות במהלך אירועי חירום לאומיים, עבור אנשים בסיכון אובדני עצמם וכן עבור בני משפחתם וסביבתם התומכת – באמצעות פלטפורמות מקוונות.
השירות פועל במתכונת מותאמת, ומאפשר שיחה, ייעוץ או תיווך לקהילת התמיכה, ללא צורך בהמתנה או עמידה בקריטריונים מקדימים.
מטפלת
פלטפורמה דיגיטלית, מבוססת אווטארים ובינה מלאכותית, שמנגישה מידע, הדרכה מקצועית, כלים לוויסות רגשי ופתרונות למצוקות ושאלות של מטפלות בסיעוד בבתי קשישים.  כל זאת בהתאמה תרבותית ובשפת האם של המטפלת הזרה, ישירות לטלפון הנייד שלה. מיזם "מטפלת" פותר באופן דרמטי, מקצועי ואחראי את הבלבול, הקושי להבין את הנחיות פיקוד העורף, החרדות והצורך בהכוונה מקצועית של המטפלות הזרות מחו"ל בתקופה זו. צוות המיזם ערוך להפיק מהדורות ייעודיות בתוך שעות ספורות.

 

Wide Therapy
Wide Therapy מאפשרת טיפול דיגיטלי מותאם אישית לילדים עם צרכים מיוחדים – לחיזוק החוסן, הפחתת חרדה ושמירה על רצף טיפולי. בזמן חירום, Wide Therapy נפתחת לשימוש חופשי עבור מטפלים, כדי לאפשר המשך תמיכה בילדים גם מרחוק. המערכת מסייעת לשמור על רצף טיפולי ולהפחית חרדה באמצעות סימולציות אישיות, מכל מקום ובכל זמן.
מטפלת
פלטפורמה דיגיטלית, מבוססת אווטארים ובינה מלאכותית, שמנגישה מידע, הדרכה מקצועית, כלים לוויסות רגשי ופתרונות למצוקות ושאלות של מטפלות בסיעוד בבתי קשישים.  כל זאת בהתאמה תרבותית ובשפת האם של המטפלת הזרה, ישירות לטלפון הנייד שלה. מיזם "מטפלת" פותר באופן דרמטי, מקצועי ואחראי את הבלבול, הקושי להבין את הנחיות פיקוד העורף, החרדות והצורך בהכוונה מקצועית של המטפלות הזרות מחו"ל בתקופה זו. צוות המיזם ערוך להפיק מהדורות ייעודיות בתוך שעות ספורות.
שלי מהבית
מיזם 'שלי מהבית' עוזר להורים לייצר מרחב בטוח לשיח באמצעות סיפורי ילדים אישיים לתיווך מצבי שינוי. כשהמציאות הופכת להיות קשה ומורכבת, כמו במלחמה הנוכחית, הורים רבים נמנעים משיח, אך דווקא במצבים כמו אלה חשוב שנייצר מרחב בטוח לשיח שבו ההורים הם הכתובת לשאלות ובו הם אומרים את האמת. בימים אלה כתבנו ספר לתיווך המלחמה, שאותו ניתן להדפיס או להקריא מתוך הטלפון הנייד.
להורדה חינמית של הספר – לחצו כאן
Ozzystory
פלטפורמה ליצירת סיפורים חברתיים באמצעות AI
פרסמנו סיפורים חברתיים שיעזרו לילדים להתמודד עם המצב בו נשארים בבית ונמצאים בממ״ד לאור האזעקות. כל סיפור ניתן לעריכה והתאמה אישית בעזרת AI.
Safe School
פעילות חינוכית מפוקחת לתלמידי יסודי בזום
שיעורים מרחוק לעל יסודי בתחום החוסן והאקטואליה פתוח לכולם
Memoapp

ממואפ היא מערכת תקשורת חכמה, פשוטה ואנושית – המיועדת לאנשים עם מוגבלויות ובעלי אוריינות דיגיטלית נמוכה, בכל הגילאים ובמגוון אוכלוסיות.
במצבי חירום כמו גם בשגרה, המערכת מאפשרת חיבור מיידי למידע קריטי: חדשות, הנחיות ביטחוניות, תזכורות לתרופות, שיחות וידאו, סרטוני הרגעה, הודעות מהמשפחה ועוד – והכול מותאם אישית, ללא צורך בתפעול מצד המשתמש.

ממואפ פועלת כ"אפליקציה כפולה":
📺 אפליקציית תצוגה למטופל – פשוטה, נגישה, חד-כיוונית
📱 אפליקציה למטפל – לעדכון ושליטה מלאה מרחוק

המערכת ניתנת להתקנה מהירה בכל טלוויזיה, סטרימר, טאבלט, מחשב או טלפון נייד – עם התאמה אישית מלאה לצרכי האדם והמשפחה.

להיכרות עם המיזם

עמותת אייסקול

כמו תמיד ברגעי משבר – אנחנו מתגייסים. אבל לא רק עבור הילדים שצריכים אותנו – גם עבורכם, אלה שמחפשים איפה אפשר לתרום שהמצב מורכב ולא מתאפשר לצאת מהבתים. בימים כאלו נולד הרעיון של אייסקול עם חזון: להוות עוגן בעבור התלמידים שעוברים תקופה כאוטית ומורכבת באמצעות התנדבות מקוונת, מדויקת, אישית ומשמעותית – שמחברת בין תלמידים שזקוקים לעוגן לימודי לבין אזרחים שרוצים לקחת חלק.

Well Play
פלטפורמה דיגיטלית לתמיכה נפשית עצמית המבוססת על הפסיכודרמה ומאפשרת התערבות טיפולית ראשונית. המיזם פועל בשירותי בריאות כללית ועם ההתאמות הביטוחיות יוכל להיות פתוח לקהלים נוספים בזמני שגרה ובזמני חירום.
מעגלים- דיאלוג פתוח ישראל (דפ"י)
התערבות משפחתית-מערכתית במצבי משבר נפשי בגישת דיאלוג פתוח. שירות המוצע לאדם המתמודד עם המשבר ולמעגל התמיכה הקרוב שלו, שיכול לכלול בני משפחה, חברים, אנשי מקצוע שכבר מעורבים בטיפול או כל דמות רלוונטית אחרת. הטיפול בעלות מסובסדת.
בחירום ובזמנים "רגילים", התוכנית מציעה:
  • מענה מהיר – עד כשבוע מרגע הפנייה
  • שני אנשי צוות ממקצועות בריאות הנפש המוכשרים ומנוסים בשיטת דיאלוג פתוח
  • קבלת השירות בבית המשפחה או במשרדי חירם שבקיבוץ הרדוף/בטבעון.
MySafeSide
יומן רגשי אישי, פיזי ודיגיטלי, מבוסס על חיות רגש, לחיזוק חוסן רגשי לילדים/ות ונוער על מנת להכיר, לבטא ולשיים רגשות. זה הזמן להתיידד עם קיפוד הפחד וארנב הלחץ.
מדינה של העם
מיזם ליצירת תשתית חברתית רחבה שתתמוך בצמיחת 'מנהיגי העכשיו' על ידי "יציאה מדעתנו" וחיבור בין קהילות שונות, הגעה לאזורי קונפליקט גאוגרפי ומהותי והתמודדות מאוזנת תוך ראיית הכלל. מטרת המיזם היא לפתח שיח מחזק של "הרוב הדומם" ולפתוח ערוץ לאמירה פומבית ואישית שמבטאת את הגישה המאוזנת בעם. בימים אלה אנחנו מציעים לקיים שיח בזום סביב קונפליקטים מרכזיים ולטפח בעם קבוצה מחזקת שתפעל במגוון ערוצי פעולה עבור הרוב הדומם.
בנייה, קהילה, שיקום

המיזם "בנייה, קהילה ושיקום" הוא סדנה אקדמית מבוססת עשיה, שמטרתה לתרום לתהליכי שיקום בקהילה – הן באופן פיזי והן באמצעות העמקת הידע אודות כלים לשיקום קהילות. זאת, במקביל לתרומה לתהליכי בניית החוסן והשיקום האישיים של המשתתפים בה. את הרעיון למיזם הגה פרופ' ליאור זמר בעזרת זיו לידרור, והמיזם פותח על-ידם בשיתוף עם עמרי רונן מ"בונים מחדש" והותאם תוך-כדי תנועה כמה שניתן לדגשים שעולים מהקהילה.

כדברי עמרי רונן: "הבנו שאי אפשר לעבוד בטור וצריך לעשות שיקום תוך-כדי המלחמה". בהתאם לכך יצא הפיילוט הראשון של המיזם במאי 2025 במשותף עם קיבוץ כפר עזה במאי 2025, במתכונת מרוכזת של 5 ימים, במהלכם השתתפו 20 סטודנטים הן בהרצאות אקדמיות, והן במפגשים עם אנשי מעשה ונציגים מהקהילה. במחזורים הבאים, השאיפה היא לשלב בו גם צעירים מהקהילות עצמן, כך שיזכו בחשיפה לעולם האקדמי, כחלק מתהליך השיקום; ולצד זאת להתרחב לקהילות מסוגים שונים (בכללן קהילות עירוניות), תחומי עשיה שונים ותחומי למידה אקדמית שונים. בכך נוכל להמשיך ולהרחיב את האימפקט של האקדמיה לטובת שיקום החברה, תוך חיזוק מיומנויות אקדמיות ולמידה מעמיקה ומבוססת עשיה.

עוד על המיזמים בזמני שגרה

אנשים עם מוגבלות
אנשים עם מוגבלות
זקנים
מצבי קצה
דילוג לתוכן