קול קורא - חדשנות השכלה טכנולוגית 18.03 - הכוורת

קול קורא למיזמים חדשניים בתחום ההשכלה הטכנולוגית 18.3

כיצד נהפוך את מסלולי הלימוד להנדסאים לאטרקטיביים ומשתלמים יותר? כיצד נגדיל את כמות הסטודנטים המתעניינים בלימודי הנדסאים? אם יש לכם פתרונות חדשניים ומעשיים לשאלות הללו - הקול הקורא הזה בשבילכם!
מועד אחרון להגשת מועמדות 18.3.2024

על קצה המזלג

התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים וטכנאים מוסמכים מזמינה ארגונים ויועצים, יזמי חדשנות, סטארטאפים, עמותות, עסקים, תעשיה ושאר בעלי ענין להגיש הצעות לפיתוח צורות התערבות ופתרונות חדשניים ומעשיים לאתגרים הבאים:
אתגר #1 מיצוי יתרונות ומשאבים אזוריים למסלולי השכלה ותעסוקה טכנולוגיים (פירוט בהמשך)
אתגר #2 העלאת האטרקטיביות ושיפור המוניטין למסלולי ההנדסאים באופן ההולם ומשקף את יתרונותיהם (פירוט בהמשך)
מטרת המהלך הוא ליצור פיילוטים בעלי פוטנציאל המשכיות והתבססות באקוסיסטם של ההשכלה הטכנולוגית. זהו תהליך ייחודי של חיבור בין מיזמים בשלבים מתקדמים לבין שדה פעילות לפיילוט במכללות מה"ט. תהליך הבחירה יכלול מפגש חשיפה לקול הקורא בו תתאפשר הצגת שאלות ומענה להן, אירוע חשיפה יזמים-מכללות בו תינתן אפשרות למיזמים שדורגו בדירוג גבוה ולמכללות להכיר, לחבור ולבחור אחד בשני, ומפגש אחרון בו נרצה להכיר לעומק את אותם מיזמים המדורגים גבוה. קראו עוד על הרקע למהלך.

אתגר #1 - מיצוי יתרונות ומשאבים אזוריים למסלולי השכלה ותעסוקה טכנולוגיים

כיצד נבטיח רלוונטיות וקשר בין מגמות הלימוד לביקוש של המעסיקים באזור גיאוגרפי על מנת להגדיל את היצע הבוגרים הדרושים לתעשייה ולביקושים באזור?
מדינת ישראל ממפה כיום את היתרונות התחרותיים של האזורים הגיאוגרפים על מנת לבנות מנועי צמיחה כלכליים ואשכולות עסקיים ברי קיימא. פיתוח האשכולות העסקיים התחרותיים מחייב צמצום של פערי ההון האנושי הקיימים, בהלימה לביקושים ולתחומי ההתמחות הנדרשים באשכולות אלו, ובדגש על הנדסאים וטכנאים בתחומים הרלוונטיים לכל אזור. לצד אוכלוסייה מגוונת המחפשת עבודה איכותית באזורים השונים, חסרים בתעשיה עובדים רבים מיומנים ומתאימים. בנוסף מגמות הלימוד וההתמחויות במכללות באזורים השונים לא תמיד עומדות בהלימה מלאה לצרכי אשכולות התעשייה באזור.
יעדים:

  1. שיפור ההלימה בין אשכולות התעשייה באזור גיאוגרפי, לבין תמהיל מגמות הלימוד המוצעות במכללות באזור, והגדלת מספר הבוגרים במגמות אלו. זאת, בדגש על מיצוי היתרונות התחרותיים באזור.
  2. בניית רצף ויצירת ממשקים בין מסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמאליות, הכשרת הנדסאים והשתלבות בתעסוקה תוך חשיפה מוקדמת לביקושים ומקצועות רלוונטיים באזור.
  3. פיילוטים בתעשיות מרכזיות וייחודיות לאיזור, בחיבור למכללות. 
אתגר #2 - העלאת האטרקטיביות ושיפור המוניטין למסלולי ההנדסאים באופן ההולם ומשקף את יתרונותיהם

כיצד נוכל להגביר את החשיפה ללימודי הנדסאים ולייצר הבנה בקרב קהלי היעד אודות הרלוונטיות והאטרקטיביות של המסלולים, בכדי להביא קבוצה מגוונת, מוכשרת וגדולה יותר של לומדים ואנשי מקצוע לתחום, ובכך להוביל להגדלת כמות ההנדסאים ולתת מענה לצרכי המשק?
מקצוע ההנדסאי סובל מחשיפה ודימוי נמוכים וקיים פער גדול בין האופן שבו הוא נתפס בציבור לבין המציאות בשטח – מגוון מקצועות, ביקוש גבוה בקרב מעסיקים, כניסה מהירה לשוק העבודה, אופק תעסוקתי ורמת שכר גבוהה מהממוצע. בנוסף, קצב עדכון תכניות הלימוד וההתמחויות לא תמיד תואם את קצב החידושים בתעשייה. לאור זאת אנו שואפים להעלות את אטרקטיביות מקצועות ההנדסאים ואת תדמית ההשכלה הטכנולוגית, באופן ההולם ומשקף את יתרונות המסלול.
יעדים:

  1. שינוי עמדות ותפיסות ביחס למסלולי הלימוד ומקצועות ההנדסאים. למשל באמצעות הגברת החשיפה למגוון מגמות הלימוד ומסלולי הקריירה האפשריים, חשיפה לדמויות מובילות בתעשייה וסיפורי הצלחה כמודלים לחיקוי
  2. הנגשת מידע לאוכלוסיות מגוונות כגון: נשים, חיילים, בוגרי מכינות, הורים, חברה ערבית, חברה חרדית
אילו מיזמים אנחנו מחפשים?

1. מיזמים שנותנים מענה וחדשניים ביחס לאתגרים שהוצגו
2. מיזם / מוצר / שירות קיים בעל מוכנות להפעלת פיילוט מיידי
3. קיומה של יישות משפטית פעילה
עדיפות תינתן ל:

  • מיזמים המציעים חדשנות במגמות הלימוד מכונות, אלקטרוניקה, בקרה ואוטומציה, מים, כימיה, חשמל והנדסה אזרחית
  • מיזמים מתחומי המתודולוגיה, חדשנות בשיטות לימוד, הקניית ידע יישומי וכיוצ"ב
מה אנחנו מציעים?
  • מענק ביצוע של עד 65,000 ₪ מבוסס אבני דרך
  • התנסות מעשית בפיילוט בשותפות עם מכללות טכנולוגיות
  • מערך ליווי הכולל מנטורינג, ליווי ומדידה וייעוץ מקצועי
  • השתייכות לקהילת יזמים ורשת חיבורים אסטרטגיים
  • חשיפה משמעותית לשותפות ממשלתית בתחום החינוך הטכנולוגי
להגשה

1. לפני הגשת הבקשה יש לקרוא את כל הפרטים הנוגעים לקול הקורא – בקישור כאן

2. מלאו אונליין את טופס הגשת המועמדות – הקליקו והגישו

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למפגש חשיפה וירטואלי ליזמים ולמכללות בתאריך 25.2.24 בשעה 10:00 – לינק לזום
שאלות? שלחו אלינו במייל – [email protected]

דילוג לתוכן