לגזור ולשמור - כל הדרכים למצוא תמיכה ציבורית למיזם - הכוורת

לגזור ולשמור – כל הדרכים למצוא תמיכה ציבורית למיזם

ישנם עשרות ערוצים לקבלת תמיכה ציבורית עבור מלכ"רים. בואו למצוא את הערוץ שלכם!

מדי שנה מעניקים משרדי הממשלה תמיכות מתקציב המדינה, בסך כולל של למעלה מ-3 מיליארד ש"ח לכ-2,700 מלכר"ים. גם הרשויות המקומיות ומחלקות תמיכות למוסדות ציבור ונותנות הטבות נוספות כמו הקצאת קרקע. קיימות מספר אפשרויות חיפוש לתמיכה ציבורית במלכ"רים:

  1. ריכוז מבחני תמיכה של משרדי הממשלה: האתר כולל את כל מבחני התמיכה למלכ"רים, ומאפשר חיפוש לפי מילות מפתח, נושא או משרד. הוא מנוע החיפוש היחיד שכולל את המידע על מבחני תמיכה ממשלתיים קיימים, גם אם אינם פתוחים כרגע להגשה. החסרון: האתר כולל גם מבחני תמיכה שאינם פעילים ולא ניתן לדעת איזה מבחן תמיכה הוא פעיל (כלומר – ניתן להגיש בו בקשות).
  2. רשימת מבחני תמיכה פעילים באתר גיידסטאר: כולל את כל מבחני התמיכה של משרדי הממשלה שפתוחים להגשת בקשות.
  3. הקול קורה באתר מנהיגות אזרחית: מידע על קולות קוראים לתמיכות ומכרזים ממשלתיים.
  4. שימושי לשלישיקבוצת פייסבוק המרכזת עדכונים על קולות קוראים, תמיכות ומכרזים פתוחים. ויש גם ערוץ טלגרם.
  5. וועדת העזבונות מחלקת אחת לשנה כספים של עזבונות של נפטרים שהורישו את כספם למדינה. העזבונות מחולקים לפרוייקטים בתחומים שקבעה הוועדה (בד"כ חינוך, רווחה, סיוע לחיילים משוחררים, קליטת עלייה וכיוצ"ב) או עזבונות המיועדים לטובת מטרות שנקבעו על-ידי המורישים. כדאי להירשם באתר הוועדה כדי לקבל עדכון מתי נפתח המועד להגשת בקשות ולראות האם יש לכם פרוייקט בתחומים שקבעה הוועדה או שעונה על המטרות שנקבעו בעזבון ייעודי.
  6. ועדת תובענות ייצוגיות מחלקת מעת מעת כספים שנפסקו כסעד במסגרת תובענה ייצוגית. הנושאים מגוונים מאוד ומשתנים לפי סוג הכספים שנכנסו לקרן (למשל סיוע בגמילה מסמים או הימורים, איכות הסביבה, צרכנות ועוד). כדאי להירשם באתר הוועדה כדי לקבל עדכון מתי נפתח המועד להגשת בקשות והאם יש קול קורא שמתאים לפעילותכם.
  7. אתרי הרשויות המקומיות הרלוונטיות – רשויות מקומיות בבדרך כלל מחלקות תמיכות ומבצעות פרוייקטים המיועדים לרווחת תושבי העיר. לשם כך, צריך לעקוב אחרי האתר של הרשות המקומית הרלוונטית לפרוייקט שלכם.

לא הצלחתם למצוא משהו מתאים?

תבדקו מה מקבלים גופים דומים לכם. באתר התקציב הפתוח אפשר לראות כמה קיבלו גופים דומים ומאיזה מקורות ממשלתיים. החסרון: מדובר במידע רלוונטי לעשר השנים האחרונות, כך שהמידע לא תמיד עדכני או שימושי לכם.


הכותבת, הדס פרבר אלמוגי היא עורכת דין המתמחה בגיוס משאבים ציבוריים (תמיכות ומכרזים). לשעבר היועצת המשפטית של משרד התרבות והספורט ומשרד החדשנות, המדע הטכנולוגיה. 

באתר הכוורת תמצאו מידע שמתעדכן מעת לעת, וגם סרטוני הדרכה מצויינים. כדאי להתעדכן, לשתף ולהתייעץ גם בקבוצת הפייסבוק יזמות חברתית הקהילה .

 

WhatsAppFacebookLinkedInTwitterEmailCopy Link
דילוג לתוכן