העידן הדיגיטלי כבר כאן (מזמן!) וכדאי לכם ללמוד איך לנצל את הכלים החדשניים ביותר כדי לקדם את המיזם שלכם. במקום לשלם סכומים גדולים לחברות עיצוב ופרסום למשל, תוכלו להכיר כמה כלים טכנולוגיים שיקפיצו את כישורי יצירת התוכן והעיצוב שלכם למדרגה הבאה.
עיצבת לבד?
גיבשתי לכם כאן כמה המלצות על כלים ליצירת תוכן ולעיצוב, שאני עושה בהם שימוש באופן שוטף. הם זולים, זמינים ויסייעו לכם להעביר את המסרים שלכם בצורה נכונה ולהתבלט מעל המתחרים. אני ממליץ בחום לוותר על הנטייה לחפש רק כלים חינמיים. כבר למדנו שבחיים האמיתיים אין מתנות חינם והכלים החינמיים הם מוגבלים בדרך כלל. כדי להפיק מהם את המירב כנראה שתצטרכו לשלם. אני מציע לראות בתשלום כזה השקעה במיזם, שיכולה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון, כי היא בעצם הפנים הדיגיטליות שלכם כלפי העולם האמיתי. ועכשיו, יאללה לרשימה:
צייר לי מצגת – כלים לגרפיקה ועיצוב
CANVA – כלי עיצוב עצמי שכובש את העולם. הוא נוח לשימוש, זול ולאחרונה שילבו בו אפילו כלי ליצירת תוכן בעזרת בינה מלאכותית (בהיקף מוגבל). הכלי מאוד ידידותי והעיצוב נעשה לרוב על ידי המשתמש. ישנה עקומת למידה קלה עד שמגיעים לתוצאות יפות באמת (רוב המעצבים המקצועיים שתפגשו משתמשים בו). יש גם גירסא חינמית, אך היא לא מתאימה לעיצוב אפליקציות או מוקאפים בקלות.
Placeit – מאפשר עיצוב בתבניות מוכנות מראש. מתאים למי שרוצה להשתמש בעיצובים קיימים ולהתאים אותם לצרכים שלו ופחות למי שרוצה לעצב בעצמו. ניתן לעצב בעזרתו לוגו, מוצרים, פוסטים לרשתות החברתיות, מוקאפים למוצרים שבהם תוכלו להראות את האפליקציה שלכם על מסך או את המוצר שלכם בשימוש על ידי דוגמנים ועוד.
ומה לגבי בינה מלאכותית ליצירת עיצובים?
מי שחשב שאפשר להכניס משפט כמו "תעצבי לי אתר למכירת שפנים" ולקבל אתר מושלם כולל כל סוגי השפנים ואפשרות להזמנה מהבית עשוי להתבדות – אנחנו עדיין לא שם (אבל קרובים מאוד). ובכל זאת קיימים יופי של כלי בינה מלאכותית ליצירת תמונות (שבהם ניתן לייצר תוכן בעזרת טקסט המוזן כפקודה לבינה המאכותית) והם מאפשרים להגיע לתוצאות אחרי מעט תרגול והיכרות. קבלו 3 מנועי יצירת תמונות מובילים:
DALLE – המנוע המקורי שהתחיל את מהפכת יצירות הAI – קל ונוח לשימוש אך מניב תוצאות בסיסיות, לטעמי.
Stable diffusion – מנוע שנותן יותר אפשרויות, כמו למשל לשלב תמונות שאתם מעלים למערכת עם פקודה (בטח ראיתם המון אנשים בתמונה של ויקינג או קאובוי לאחרונה ברשתות).
Midjourny – המנוע המרשים ביותר. כל תמונה בו יוצאת מדהימה. הוא מצריך טיפה תרגול ולמידה וקצת יותר מורכב מהמנועים האחרים, אבל לגמרי אפשרי.
כתוב לי פיצ' – כלים שמייצרים תוכן
ChatGPT – אם לא שמעתם עליו כנראה הייתם במצב טיסה בחודש האחרון, כלי בינה מלאכותית טקסטואלי שיכול לעשות הכל, פשוט הכל. תבקשו ממנו לכתוב לכם פוסט על מצב הברווזים בעולם או תסריט לסרטון יוטיוב שעוסק במלפפונים מרובעים ותקבלו את זה מהר, מדוייק ואיכותי. אפשר להשתמש בו ליצירת טקסט למצגת משקיעים, לבלוגים לתוכנית עסקית וכמעט לכל מה שתדמיינו. עובד גם בעברית אבל בצורה עילגת. בכל אופן, את התוכן הטקסטואלי שיצרתם בעזרת ChatGPT תעתיקו ותשתמשו בו בכלים הבאים:
Synthesia – כלי המאפשר לכם להשתמש באווטרים דיגיטליים שנראים כמו אנשים אמיתיים ויכולים להקריא את המסר/תוכן שלכם (שכבר יצרתם בChatGPT…) בצורה מעולה. עובד בעברית ????
Pictory.ai – כלי ליצירת סרטוני וידאו בעזרת בינה מלאכותית , פשוט מכניסים את הטקסט והוא עושה את כל השאר לבד , יוצא סרטון עם תמונות שהבינה מתאימה לתוכן. עובד כמו קסם.
Tome.app – כלי ליצירת מצגות בצורה אוטומטית. גם כאן, מכניסים את הטקסט, מסמנים כמה אפשרויות ובום…
Copy.ai או Jasper או ryter – כלים ליצירית תוכן טקסטואלי שמתמחים בנישות מסויימות כמו כתיבת פוסטים, מאמרים, מיילים ופרסומות. "תנסח לי אימייל מכירה לבננות בטעם וניל לשוקו האירופאי המופנה לנשים בגילאי 25-40 שאוהבות ספורט" (כן, כן, בדיוק ככה.. וזה עובד!).
אפשר להמשיך עוד ועוד אבל יש לכם פה מספיק חומר להתנסות בו, מבטיח שיצא לכם "ואוו".
ולסיום, קבלו כמה טיפים של אלופים:
1. אם אתם מתכוונים לנסות רק כלי אחד אז תבחרו ב- ChatGPT. הכלי הזה הוא השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר של השנים האחרונות והוא בחינם! כן, כן, חינם! (לפחות בינתיים).
2. לא משנה כמה כלי טכנולוגי יכול להיות מדהים, הוא עדיין רק "כלי". אז נכון שיש דיבור על זה שהכלים האלה עוד יחליפו אותנו, אבל אני מציע לראות אותם כמשפרים אותנו ולהבין איך אנחנו יכולים להשתמש בהם כדי לקדם את המיזם שלנו.
3. תזכרו שקיימים שווקים דיגיטלים (Marketplaces) שאפשר לקבל מהם את כל השירותים מספקים עצמאיים קטנים במחירים נמוכים (כמו: FIVERR או Upwork). תוכלו למשל לשכור מעצב או יוצר תוכן מרחבי העולם ולהתקשר עימו בנוחות ובמהירות לביצוע המטלה. אני משתמש בשירותים כאלה המון – הלוגו שלי עוצב בבנגלדש, כרטיס הביקור בפקיסטן, מוקאפים של מוצרים שלי עוצבו בגאנה וסלובניה ואפילו את האריזות עיצבתי בהודו ובפיליפינים.
קדימה, תתחילו ליצור???? אם יש שאלות אני תמיד שמח לעזור, ניתן ליצור איתי קשר במייל: [email protected]