כסף על השולחן – 6 דרכים להשיג מימון למיזם חברתי - הכוורת

כסף על השולחן – 6 דרכים להשיג מימון למיזם חברתי

יש לך מיזם חברתי שצריך מימון? הממשלה, הרשויות, הביטוח הלאומי ואנשים טובים בדרך רק מחכים לתת לך כסף

חשבת שיזמת לבד, אבל מסתבר שיש לך שותפים בכל מקום בעצם. הממשלה, הרשויות, הביטוח הלאומי ואנשים טובים בדרך רק מחכים לתת לך כסף. לא תקחי?

בתהליך של יזמות חברתית אנחנו מנסים לתת מענה לאתגר חברתי רחב, כך שגם אם יזמנו "לבד" אנחנו בעצם סוג של שותפים לדרך של כל מי שהאתגר הזה מעסיק גם אותו – הציבור, הממשלה, גופים מוניציפליים, מוסדות ורשויות שונות. לכן קיימים ערוצים שונים שנועדו לתמוך במי שמקדם פתרונות לאתגרים הללו. ישנם עשרות ערוצים שדרכם ניתן לקבל תמיכה, וכאן נציג את הערוצים הכי רלוונטיים ליזמים חברתיים. זה נכון שהדרך להשגת המימון עלולה להיות מעט מסורבלת (הו, הבירוקרטיה), אבל אין ספק ששווה לעשות את המאמץ. ברחבי הרשת תמצאו אפילו אפשרויות שונות לעזרה, הקללה והנגשה של התהליכים. לכו על זה!

6 דרכים פשוטות להשיג מימון

1. תמיכה כספית מממשרדי ממשלה
תמיכות משרדי הממשלה בפעילות של מלכ"רים מעוגנות בנהלים שקבע משרד האוצר והחשב בכללי. סדרי העדיפויות, מטרות הסיוע והיקפו נקבעים על ידי משרדי הממשלה השונים. תקציבי תמיכות מתוקצבים על פעילות קיימת ומשולמים רטרואקטיבית. כדי לקבל את תקציבי התמיכות צריך לעמוד בשני סוגי תבחינים: 1. תבחינים טכניים – מנהל תקין 2. תבחינים של מהות –  קידום המטרות שהמשרד מעוניין לקדם.
כדאי לקרוא עוד ב : מדריך קצר – פורטל תמיכות במערכת מרכב"ה   |   תוכנית עבודה להגשת בקשת תמיכה למשרדים ממשלתיים, שני אלוני, מנכ"לית מרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, חיפה והצפון

2. תמיכות ושווי כסף מרשויות מקומיות
לרשויות המקומיות יש תקציבי תמיכות בדומה למשרדי הממשלה. מדובר בפוטנציאל לא קטן אם נזכור שיש 255 רשויות מקומיות בישראל. בנוסף, ובשונה מהממשלה, לרשויות מקומיות יש גם משאבים נוספים שווי כסף שהן יכולות לספק, כמו למשל שימוש במבני ציבור או פטור מארנונה.
כדאי לקרוא עוד ב: אתר מרכז השלטון המקומי בישראל

3. כספי עזבונות
אלה כספים שהגיעו לידי המדינה מתרומות, ירושה (עזבון) או קרן נאמנות למטרות צדקה. הם מיועדים למטרות ציבוריות ומנוהלים על ידי האפוטרופוס הכללי שבמשרד המשפטים. כספי עזבונות שהייעוד שלהם לא נקבע מראש מועברים לדיון של ועדה ציבורית שמפרסמת פעם בשנה אפשרות להגיש לתמיכה עבור גופים ללא מטרות רווח שעומדים במטרות והתבחינים שנקבעו. הוועדה דנה באופן חלוקת הכספים ומחליטה מי מבין הארגונים יזכו לקבל מכספי העיזבונות. לעיתים וועדת העזבונות מפרסמת מטרות ספציפיות אליהן הכסף מיועד, לכן שווה לבדוק התאמה עם פרסום הוועדה.
כדאי לקרוא עוד ב: בנוהל עבודה ועדת עיזבונות- אתר משרד המשפטים

4. מימון מרשות החדשנות
הרשות מקדמת חדשנות בתעשייה הישראלית כאשר הדגש העיקרי על תעשיית ההיי-טק. היא מציעה מסלולים רבים של תמיכה וסיוע למימון פרויקטים של מחקר ופיתוח טכנולוגיים. מרבית המסלולים המוצעים לעמותות מתקשרים להכשרות בתחום היזמות והטכנולוגיה ולקידום פרויקטים של חדשנות דיגיטלית במגזר הציבורי.
כדאי לקרוא עוד ב: אתר משרד החדשנות 

5. גיוס כסף מאג"ח חברתי
באמצעות איגרות חוב חברתיות (Social Impact Bonds) ניתן לגייס הון ממשקיעים לטובת מימון של מיזמים חברתיים. תהליך כזה מחייב מערכת למדידת האימפקט החברתי. במידה והתוצאות בשטח חיוביות, המדינה (או גוף אחר) תבצע תשלומים למשקיעים. ככל שהתוצאות החברתיות יהיו משמעותיות יותר, כך יגדל גם התשלום, שהרי התשלומים נעשים אל מול התועלת הכלכלית שנוצרה לגוף המשלם מהאימפקט החברתי.
כדאי לקרוא עוד באתר של Social Finance Israel

6. מימון של קרנות הביטוח הלאומי
מטרת קרנות הביטוח הלאומי היא לפתח שירותים חברתיים והן עושות זאת על ידי ליווי ומימון של גופים וארגונים שמייצרים מענים לצרכים חברתיים חיוניים כמו מוגבלות והדרה חברתית, אלימות במשפחה, היעדר מיומנויות תעסוקה וחשיפה לסביבה לא בטיחותית. אפשר לפנות ישירות לכל קרן לברר את אפשרויות התמיכה: א. קרן לפיתוח שירותים לנכים  ב. קרן סיעוד – הקרן לקידום תוכניות סיעוד (קשישים) ג. קרן מפעלים מיוחדים – חממה ליזמים חברתיים בתחום הרווחה  ג. קרן ילדים ונוער בסיכון ה. קרן מנוף – למימון פעולות למניעת תאונות עבודה
כדאי לקרוא עוד באתר קרנות הביטוח הלאומי

עד כאן, חברים וחברות. מקווים שמצאתם את הכתבה מועילה ושאתם כבר מתכננים באיזו דרך תצעדו כדי להשיג עוד מימון למיזם. באתר הכוורת יש מידע שמתעדכן מעת לעת, וגם סרטוני הדרכה מצויינים. מוזמנים לעקוב וכמובן לשאול, לשתף, להתייעץ ולהתעדכן גם בעמוד הפייסבוק שלנו יזמות חברתית הקהילה 

הכתבה מבוססת על המדריך GOV.SCALE של ג'וינט אלכא. מומלץ להרחיב קריאה כאן

WhatsAppFacebookLinkedInTwitterEmailCopy Link
דילוג לתוכן