בימים אלה יוצא לדרך פיילוט חדשני של מרפאת מחלימים בקהילה, שמטרתה להעניק למחלימים טריים רשת ביטחון טיפולית עם סיום הטיפולים והחזרה לחיק הקהילה. מרפאת המחלימים היא שותפות בין חלאסרטן, ענת שפירא, שיזמה מודל של מרפאת מחלימים היברידית בקהילה, ומחוז מרכז של קופת חולים מכבי, והיא מתקיימת בתמיכת הכוורת – המרכז לחדשנות ויזמות חברתית של ישראל. מרפאת המחלימים הינה חלק ממרפאת מכבי ברחוב השל"ה בתל אביב. היא מתקיימת פעם בשבוע (בימי שני), ובליבה נמצאות אחות אונקולוגית מתאמת, עו"ס ומזכירה אשר יתנו למטופלים ולמטופלות את מערכת התמיכה העיקרית. בנוסף אליהן- בנינו רשת של רופאים ורופאות נבחרים וכן מגוון רחב של מטפלים בתחומים נוספים (תזונה, פיזיותרפיה, טיפולים רגשיים ועוד) ברחבי מחוז מרכז, אשר הוכשרו במיוחד לטיפול במחלימי סרטן צעירים, ויטפלו באופן היברידי בכל מטופלי המרפאה. לפרטים נוספים.
Tag: חולי
קול קורא – Health-Tech
הקול הקורא הזה ייקח אותך רחוק. כמה רחוק? עד לסינגפור! רשות החדשנות, יחד עם קרן SIIRD, ו-Enterprise Singapore, משיקה קו"ק חדש לשיתופי פעולה בתחומי HEALTH-TECH במסגרתו תוכלו לקבל השעה של עד 3 מיליון דולר, וגם להצטרף למשלחת לסינגפור ב-24-27.07!
במשלחת תיצרו חיבורים עם פרטנרים פוטנציאלים, במטרה לקדם שיתופי פעולה שיובילו לפרויקטים רלוונטיים למסלול האסטרטגי של הקרן. הביקור יימשך שלושה ימים, ויכלול הרצאות של מומחים, מפגשי שיתוף ידע, סבבי B2B עם חברות וחוקרים מובילים מסינגפור, וגם ביקור בחברות וארגונים מובילים בתחום הבריאות במדינה.
לכל הפרטים – הצטרפו לוובינר ב-31.05!
היזמיות שנותנות פייט לסרטן
יאנה מרגולין, נסרין דיאבת ביטאר וענת שפירא לא הכירו אחת את השנייה. שלושתן אובחנו, טופלו ומחלימות כיום מסוגים שונים של סרטן. מה שמשותף להן הוא שכל אחת הקימה מיזם שנותן מענה לכאב ולצורך אדיר של אוכלוסייה נשאית או חולה ומחלימה מסרטן.
יאנה מרגולין אובחנה כנשאית גן BRCA. היא יודעת על בשרה איך זה להיות מאובחנת עם מוטציה גנטית שמאלצת אותה להיות במעקב רפואי לשארית חייה. מהרגע שבו היא אובחנה, היא חייבת לקבל החלטות הרות גורל, אך היא לבד במערכה. אין שום גוף או מיזם שנותן לה מעטפת פסיכולוגית, מנגיש את הזכויות שלה, בונה קהילה תומכת או עוזר סביב ניתוחים מורכבים. לכן היא הקימה את 'גנים טובים' – כדי שאף אחת לא תישאר לבד באבחון מקדים של BRCA ובהתמודדות כנשאיות.
גנים טובים פועלים לבנות קהילה של נשים שמתמודדות עם הנשאות, להנגיש ידע רפואי עדכני, לנהל מערך ארצי להשאלת ציוד לניתוחים, לספק ארוחות חמות לנשים אחרי ניתוחי כריתה או תהליך כימותרפיה, להעלות מודעות לחשיבות ביצוע הבדיקה הגנטית ולקדם מדיניות מול משרדי הממשלה.
לא רק יאנה הרגישה שאין שום גוף שנותן לה מעטפת מתאימה, גם נסרין דביאת ביטאר מנוף הגליל שותפה לתחושה. ב- 2009 נסרין גילתה שהיא חולה בסרטן השד, ב-2013 הסרטן חזר ועד היום היא ממשיכה לקבל טיפולים. כדי לטפח את הנפש שלה בתקופות משבר היא הייתה מוכנה לנסוע עד כפר ורדים או רעננה כדי להשתתף בקבוצות תמיכה ייעודיות. נסרין, קלינאית תקשורת במקצוע, לימדה בעבר מטופלים שלה איך לדבר עברית, אבל כשזה הגיע לרגשות שלה, היה לה קשה מאוד לבטא אותם בעברית. במפגשים של קבוצת התמיכה היא גילתה שכשהגוף והנפש שלה עייפים, היא זקוקה למישהו שיבין את שפת האם שלה והתרבות ממנה היא מגיעה. לדבריה, למרות שהמשפחה הערבית מאוד תומכת, עדיין יש קושי לשתף ברגשות וקיימת גם בושה במחלות קשות כמו מחלת הסרטן. כך נוצרת לה בדידות סמויה ואפילו כשכבר יש רצון לצאת לטיפול רגשי-נפשי, אי אפשר למצוא מקום מותאם תרבותית ושפתית. לכן נסרין הקימה את מרכז אדמא – מקום מותאם תרבותית ושפתית למתמודדים ומחלימים ממחלות קשות בחברה הערבית ולבני משפחותיהם. זהו מרכז תומך ומחבק המאפשר ליווי מקצועי, קבוצות תמיכה וסדנאות לגוף ולנפש.
ענת שפירא, צעירה שהחלימה מסרטן, לא מצאה מעטפת תומכת לכל הצרכים הייחודיים שעלו כשסיימה עם הטיפולים ו"צלצלה בפעמון". ענת היא אחת מ- 10 צעירים שמאובחנים בסרטן מידי יום בישראל. ממצב של התעסקות במשפחה, ילדים, לימודים, קריירה הם הופכים בבת אחת לחולים בסרטן על כל המשתמע מכך. כשענת קיבלה טלפון מהרופאה שלה שבישרה לה שסרטן השד שלה ממאיר, חייה השתנו מהקצה לקצה. ודווקא בנקודה של סיום הטיפולים וההחלמה, שעל פניו מצטיירת כ"נקודת הניצחון", התרחש אצלה משבר גדול. המשבר הזה משותף לרבים מהצעירים המחלימים מסרטן – זה קורה כשהמערכת החברתית והכלכלית שעטפה אותם בטיפולים מתפוגגת והקשר הרציף עם הגורמים שטיפלו בהם ניתק. הם עוברים להיות מטופלים בקהילה וצריכים לחזור למציאות ומהר.
ענת, כמו רבים אחרים, מצאה את עצמה בתהליך ההחלמה ללא שום רשת ביטחון ומול צוות רפואי שלא תמיד מוכשר לטפל בה. כל מה שקשור בתופעות הלוואי ארוכות או קצרות טווח, ובכלל זה שיקום רפואי, פסיכולוגי וכלכלי, היה תלוי רק בה וביכולת שלה לשקם את עצמה. ענת החליטה לחבור לעמותת חלאסרטן בכדי להקים את Cura – מרפאת מחלימים שמהווה רשת ביטחון טיפולית לבוגרי סרטן צעירים. יחד עם הכוורת המרפאה מוקמת בימים אלו כפיילוט עם קופת חולים מכבי.
כיזמיות חברתיות המחלימות מסרטן הן מתמודדות עם הקשיים בהקמת מיזם חברתי חדש לצד ההתמודדות עם התופעות ארוכות הטווח של הטיפולים. הכוורת הינה בית עבורן לעידוד והצמחת שירות חברתי חדש בקנה מידה רחב יחד עם הגופים המייסדים ג'וינט ישראל וקרנות הביטוח הלאומי.
מאת: פולה ברקן
עורכת : עדי טובי
הכוורת מציינת את יום הסרטן הבינלאומי ומשתפת אתכם בסיפורן של שלוש נשים שהפכו את הרגע הקשה בחייהן למיזם חברתי
נסרין דביאת ביטאר
מייסדת ומנכ"לית עמותת אדְְמא, יזמית חברתית וקלינאית תקשורת, בעלת תואר ראשון ושני מהחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת תל אביב ובוגרת תכנית מנדל למנהיגות בצפון, מאיץ מנדל וקורסי ניהול עמותות (ניהול עמותות צעירות, מסלול מתן למצוינות ניהולית וניהול עמותות חולים).
ליהי קורין
בוגרת תוכנית הצוערים לשלטון המקומי. בתקפידי האחרון הייתי עוזרת מהנדסת העיר לוד.
גל נסים-עמנואל
החיים שלי מתחלקים לשניים - מותו של אחי מושיק מאובדנות היא נקודת המפנה המשמעותית ביותר בחיי. כשמושיק מת, נולדה בי איכות חדשה של נחישות ועשייה שלא ידעתי מעולם. אחרי תהליך ארוך, איטי וכואב של אבל חזרתי לכוחותיי ומש"ה נולדה וגדלה לאט לאט, צעד צעד. בהתחלה ללא חזון בהיר, ללא גאנט וללא תוכנית עסקית. מיזם מש"ה צמח רק מתוך כאב וגעגוע שאין לו סוף והבנה שהעולם לא יוכל להמשיך כרגיל.
מרכז אדמא
ליווי רגשי מותאם שפתית ותרבותית למתמודדים עם מחלות בחברה הערבית
התמודדות עם מחלה קשה היא תקופה מורכבת ומאתגרת עבור המתמודד, בני משפחתו ולעיתים גם עבור המחלימים שמתקשים לחזור לשגרה. בחברה הערבית נושא זה נחשב לנושא רגיש, הרבה מתמודדים נמנעים לדבר בנושא או לשתף ברגשות שלהם ולכן הם נשארים בודדים בבית או במסגרות הטיפוליות. אדמא הוא המרכז הראשון המותאם שפתית ותרבותית לחברה הערבית המציע חבילות ייחודיות הכוללות מפגשי דינמיקה קבוצתית וליווי אישי על ידי אנשי מקצוע רחוק מבתי החולים ומהשיח הרפואי. לפני שנה התחלנו להריץ פיילוט בנצרת ולאפשר מפגשים, סדנאות וקורסי העצמה. ההיענות מרשימה ומרגשת והשאיפה שלנו היא להתרחב למרכז משלנו בו נוכל לפעול בצורה רחבה ועצמאית.
עמותה
צור קשר עם המיזם
מחווה
קידום אנושיות, חמלה וראיית האדם כאדם במערכת הבריאות
מחווה היא מיזם המקדם אנושיות, חמלה וראיית האדם כאדם במערכת הבריאות. בעידן של הזדקנות האוכלוסייה, מחסור במשאבים, בצוותים ובמיומנויות, התוצאה היא טשטוש האנושיות ושחיקת החמלה. אנו עוסקים בפיתוח מתודולוגיה וכלים פרקטיים שמעמיקים קשר בין מטופלים - מלווים ומטפלים, יוצקים תקווה ומשמעות ומרחיבים חמלה. אלו משפיעים על איכות הטיפול במערכת הבריאות הישראלית. הכלי הראשון שהשקנו "רציתי שתדעו" פותח ויושם בהצלחה במחלקות שיקומיות וסיעודי מוגבר במרכז רפואי בית רבקה, ותכליתו לראות את האדם כאדם, במיטבו, עם סיפור חייו ותחנות משמעותיות בעברו, ובכך לתרום להזדקנות מיטבית גם ברגעי משבר של התדרדרות. יישום הכלי זכה לתוצאות מצוינות, ובימים אלו הוא מורחב לבתי חולים שיקומים וגריאטריים נוספים.
צור קשר עם המיזם
שמים לב
מיזם חברתי לאומי להעלאת מודעות והנגשה של מכשירי דפיברילטור בישראל
מיזם חברתי לאומי להעלאת מודעות והנגשה של מכשירי דפיברילטור בישראל. במסגרתו, צוין לראשונה, בפבואר האחרון, יום המודעות הלאומי שכלל פעולות הסברתיות בפריסה ארצית וקמפיין מודעות תקשורתי. המיזם החברתי "שמים לב", הוקם מתוך סיפורם האישי של ליהי קורין וטום קורין, לאחר שאביהם דוד עבר דום לב במקום עבודתו, ולא חובר לדפיברילטור ציבורי שהיה בסמוך למקום האירוע. רקע קצר: במדינת ישראל מתים מידי שנה כ-8,000 אנשים כתוצאה מדום לב. מחצית מהמקרים מתרחשים מחוץ לכותלי בית החולים, במרחב הציבורי. האפשרות היחידה להשיב לאדם את קצב הלב היא בעזרת מכת חשמל מהירה על ידי מכשיר החייאה (דפיברילטור) והתחלת עיסויים. מכשירי הדפיברילטור הינם בטוחים ופשוטים להפעלה, ולא נדרש ידע קודם להפעלתם. נוכח קריטיות הזמן עד מתן מכת חשמל, מחקרים הראו כי עובר אורח עשוי להיות יעיל כפי 2 בשיפור שיעור השרידות ביחס לצוותי ההצלה במקרה של אירוע דום לב מחוץ לכותלי בית החולים. למרות זאת, כמות השימושים במכשיר בישראל נמוכה ואחוז השרידות בישראל נמוך ממדינות מפותחות בעולם ועומדים רק על כ 6% בלבד. מטרתנו היא להעלאות את המודעות בנוגע לחשיבותם של מכשירי הדפיברילטור, להסיר את החשש מהשימוש במכשיר ובכך להציל חיים
לחצו כאן לצפות בכתבה על המיזםעמותה
צור קשר עם המיזם
Enola
ממשק דיגיטלי לתמיכה מערכתית למשפחה במשבר
המיזם פועל ליצירת מערכת תמיכה עבור משפחות במשבר שנגרם בעקבות מחלה משבשת חיים של אחד מבני המשפחה. הוא הוקם מתוך עמותת יד תמר שמפעילה רשת סיוע שכוללת צוות ייעודי ומלווי משפחה המשמשמים כ-Cade Managers ב-30 קהילות. העמותה מיפתה את תחומי הסיוע הנדרשים לשם הפניית משאבים קהילתיים לצורך סיוע לאותן משפחות. היזמים יצרו ממשק דיגיטלי לתמיכה מערכתית למשפחה במשבר שיוכל לאפשר סקייל.
חברה בע"מ