ארכיון העברת מסרים - הכוורת

איך לכתוב פוסט מנצח? כנסו, כנסו

שלום, יש לך אולי פיסת קשב פנויה בשבילי?
התשובה הנכונה היא כנראה: "לא!!!!!" זה אומר שרוב הזמן אנשים רק מרפרפים על פוסטים בפייסבוק ולא מתעכבים לקרוא עד הסוף. אז מה בכל זאת אתם יכולים לעשות כדי שלכם דווקא יקשיבו?

הכלל הראשון בכתיבה ברשתות הוא כמובן להביא תוכן איכותי, כזה שמביא ערך לקהל היעד שלכם ומעודד מעורבות אמיתית, אבל גם אם תעשו את זה (שזו אמנות בפני עצמה), זה לא יספיק אם לא תדעו להגיש את התוכן בדרך שתתפוס את העין ותגרום למי שנתקל בטקסט שלכם להמשיך לקרוא בתשומת לב.

איך תשפרו את הפוסטים שלכם?

קבלו 4 המלצות פשוטות וקלות ליישום, שישפרו את הנראות של הפוסטים שלכם כבר מחר בבוקר:

  1. הפוך גוטה, הפוך – את השורה התחתונה, תנו בהתחלה! – תתחילו את הפוסט בשורה "שתתפוס" את קהל היעד שלכם. זו יכולה להיות השורה התחתונה, שאלה מעניינת ורלוונטית, משפט מחץ, קוריוז או שאלה שאת התשובה עליה תתנו בהמשך הפוסט. תדאגו להדגיש את השורה הזו (סמנו אותה ולחצו H1 בסרגל שייפתח). וותרו על הקדמות, הסברים, מבואות, התנצלויות והצגה עצמית יבשה – רוב האנשים לא יצלחו אותם וימשיכו לפוסט הבא. תזכרו שהמטרה שלכם היא "להפעיל" את הקוראים והקוראות שלכם באמצעות מה שמדבר אליהם. להיצמד לרצף הכרונולוגי בכתיבה לא בהכרח ישרת את המטרה הזו – שחקו עם זה.
  2. התחלתם טוב? עכשיו תמשיכו! תדאגו שגם גוף הפוסט יהיה מזמין ומושך לקריאה: חלקו לפסקאות (השתמשו ברווחים), תנו תתי כותרות (והדגישו גם אותן) וצרו תחושה של שיחה על ידי שאילת שאלות וכתיבה בגוף שני. לבסוף ונכון תמיד – עודדו את הקוראים למעורבות (לייקים < תגובות < שיתופים).
  3. תמונה שווה פי אלף זה לא רק שהיא מושכת את העין, יוצרת סקרנות ומדברת בעד עצמה,השמועות מספרות שגם האלגוריתם של פייסבוק מעדיף לקדם פוסטים עם תמונה, ושכרגע הקטע שלו זה תמונות אותנטיות שצילמתם לבד (שמתם לב שכולם מעלים סלפי לאחרונה?). אגב, מה האלגוריתם לא אוהב? שמצרפים קישורים חיצוניים, לכן במידה שיש לכם כאלה צרפו אותם בתגובות ולא בגוף הפוסט.
  4. אל תתנו לו לחכות! תדאגו שברגע שהפוסט עולה, מייד יהיו לו כמה תגובות. אלה יכולות להיות תגובות של חברים, משפחה וגם של עצמכם (צרפו קישורים לדוג'). תדאגו להעלות את הפוסט בשעות הגיוניות והעיקר שלא יעמוד ריקם. התגובות עצמן מייצרות חשיפה גדולה יותר לקהל נוסף, שוברות את הקרח למגיבים הבאים, נותנות עוד "חומר" להתייחס אליו ובאופן כללי מעלות את קרנו של הפוסט שלכם (כן, האלגוריתם פועל גם כאן).

הכתבה הזו עסקה ב"איך לכתוב", אבל אסור לנו לשכוח גם את ה"מה" – איזה תוכן להעלות? וכמובן את ה"למה" – פעילות ברשתות היא דרך פשוטה יחסית לייצר לעצמכם מיתוג, לפתח מערכת יחסים עם קהל-היעד שלכם ולהגיע לחיבורים רלוונטיים. מדובר בזירה קלילה שכדאי לקחת ברצינות, להשקיע בה זמן וללמוד אותה. ברשת כמו ברשת, יש מספיק מידע שתוכלו להניע איתו (למשל חומרים של נאור נרקיס) וגם מקומות להתייעץ על תוכן. והכי חשוב? פשוט תתחילו להתנסות! צריכים המלצה על מקום להתחיל בו? יזמות חברתית – הקהילה איזו שאלה?

קרדיט לתמונה – freepik.com

מי מפחד משיווק?

יזמים חברתיים רבים מעידים על עצמם שהם סולדים משיווק, אבל באותה נשימה הם רוצים שכולם יבינו שהמוצר או השירות שלהם הוא בעל ערך של ממש. אני ממליץ לכל יזם ויזמת לעשות כמה פעולות פשוטות כדי "לגעת" במי שמקשיב לו. ובשביל זה, צריך קודם כל לדעת – מי מקשיב???

יזמים חברתיים, מי הלקוחות שלכם?

לא מזמן העברתי הרצאה ליזמים חברתיים וביקשתי מהם להוציא דפים ולכתוב עליהם "מי הלקוחות שלך?". רובם רשמו שמות של חברות מסחריות, משרדים ממשלתיים וארגונים חברתיים. רק יזמת אחת כתבה שם של בן אדם ואת התפקיד שלו, ומה אני אגיד לכם? אין לי ספק שהיא הולכת להצליח! הסיבה היא פשוטה – היא עובדת בשיטת שיווק ממוקד: היא יודעת בדיוק מי הלקוח שלה, איפה הוא עובד, כמה ילדים יש לו, מה הזיקה שלו לתחום הפעילות שלה, מה הוא אוהב לאכול ומתי הוא הולך לישון.

עבודת תחקיר על לקוחות פוטנציאלים מונעת מאיתנו לירות לכל הכיוונים ולהשקיע מאמצים בפעולות לא רלוונטיות. היא לא דורשת כסף רב אלא למידה מסודרת של השדה שלנו. בשורה התחתונה, היא מאפשרת לנו לנקוט בפעולות שיש להן סיכוי גבוה להניב תוצאות רצויות.

אז מה בת'כלס צריך לעשות?

  1. מפת חשיבה – תכתבו מיהם הלקוחות שלכם? ותזכרו – יש להם שם!
  2. סינון הלקוחות – תבחרו ב-3 לקוחות שיש לנו מולם את סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר
  3. עבודת תחקיר – תחקרו! ידע זה כח וככל שתדעו יותר על הלקוחות שלכם, תוכלו להבין למה הם מתחברים, מה מניע אותם וממה הם מסתייגים. זה יאפשר לכם לספר את הסיפור שלכם בצורה מותאמת, ויעזור להם להבין את הערך שלכם. שימו לב להשתמש במידע שאספתם בצורה חכמה! זה אומר לשמור אותו לעצמכם ולהציף נקודות רלוונטיות בצורה אלגנטית. יצא לי לשמוע על יזמים שהשתמשו במידע שאספו בצורה סטוקרית על גבול המטרידה ואתם לא רוצים להיות שם.
  4. גיבוש תכנית פעולה – שבו מול הנתונים שאספתם, וגבשו את המסרים שלכם בהתאם למה שלמדתם. דברו אל המניעים, פרקו התנגדויות וחסמים והתחברו לנקודות ההשקה 😊 לאחר מכן, הגדירו יעדים ובחרו איפה שווה לכם להשקיע את המשאבים בשביל להגיע לתוצאות בצורה האפקטיבית ביותר.

דיסקליימר – הפעולות האלו לא מבטיחות הצלחה אבל הן ישפרו משמעותית את הסיכוי שלכם לגייס לקוחות ולהוביל את המיזם קדימה. ועכשיו, קדימה – לעבודה!

רוצים לדעת עוד? מוזמנים להתייעץ איתי גם בבקבוצת הפייסבוק יזמות חברתית הקהילה 

צייר לי מצגת – הכלים הטכנולוגיים שעושים ת'עבודה!

העידן הדיגיטלי כבר כאן (מזמן!) וכדאי לכם ללמוד איך לנצל את הכלים החדשניים ביותר כדי לקדם את המיזם שלכם. במקום לשלם סכומים גדולים לחברות עיצוב ופרסום למשל, תוכלו להכיר כמה כלים טכנולוגיים שיקפיצו את כישורי יצירת התוכן והעיצוב שלכם למדרגה הבאה.

עיצבת לבד?

גיבשתי לכם כאן כמה המלצות על כלים ליצירת תוכן ולעיצוב, שאני עושה בהם שימוש באופן שוטף. הם זולים, זמינים ויסייעו לכם להעביר את המסרים שלכם בצורה נכונה ולהתבלט מעל המתחרים. אני ממליץ בחום לוותר על הנטייה לחפש רק כלים חינמיים. כבר למדנו שבחיים האמיתיים אין מתנות חינם והכלים החינמיים הם מוגבלים בדרך כלל. כדי להפיק מהם את המירב כנראה שתצטרכו לשלם. אני מציע לראות בתשלום כזה השקעה במיזם, שיכולה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון, כי היא בעצם הפנים הדיגיטליות שלכם כלפי העולם האמיתי. ועכשיו, יאללה לרשימה:

צייר לי מצגת – כלים לגרפיקה ועיצוב

CANVA – כלי עיצוב עצמי שכובש את העולם. הוא נוח לשימוש, זול ולאחרונה שילבו בו אפילו כלי ליצירת תוכן בעזרת בינה מלאכותית (בהיקף מוגבל). הכלי מאוד ידידותי והעיצוב נעשה לרוב על ידי המשתמש. ישנה עקומת למידה קלה עד שמגיעים לתוצאות יפות באמת (רוב המעצבים המקצועיים שתפגשו משתמשים בו). יש גם גירסא חינמית, אך היא לא מתאימה לעיצוב אפליקציות או מוקאפים בקלות.
Placeit – מאפשר עיצוב בתבניות מוכנות מראש. מתאים למי שרוצה להשתמש בעיצובים קיימים ולהתאים אותם לצרכים שלו ופחות למי שרוצה לעצב בעצמו. ניתן לעצב בעזרתו לוגו, מוצרים, פוסטים לרשתות החברתיות, מוקאפים למוצרים שבהם תוכלו להראות את האפליקציה שלכם על מסך או את המוצר שלכם בשימוש על ידי דוגמנים ועוד.
ומה לגבי בינה מלאכותית ליצירת עיצובים?
מי שחשב שאפשר להכניס משפט כמו "תעצבי לי אתר למכירת שפנים" ולקבל אתר מושלם כולל כל סוגי השפנים ואפשרות להזמנה מהבית עשוי להתבדות – אנחנו עדיין לא שם (אבל קרובים מאוד). ובכל זאת קיימים יופי של כלי בינה מלאכותית ליצירת תמונות (שבהם ניתן לייצר תוכן בעזרת טקסט המוזן כפקודה לבינה המאכותית) והם מאפשרים להגיע לתוצאות אחרי מעט תרגול והיכרות. קבלו 3 מנועי יצירת תמונות מובילים:
DALLE –  המנוע המקורי שהתחיל את מהפכת יצירות הAI – קל ונוח לשימוש אך מניב תוצאות בסיסיות, לטעמי.
Stable diffusion – מנוע שנותן יותר אפשרויות, כמו למשל לשלב תמונות שאתם מעלים למערכת עם פקודה (בטח ראיתם המון אנשים בתמונה של ויקינג או קאובוי לאחרונה ברשתות).
Midjourny – המנוע המרשים ביותר. כל תמונה בו יוצאת מדהימה. הוא מצריך טיפה תרגול ולמידה וקצת יותר מורכב מהמנועים האחרים, אבל לגמרי אפשרי.

כתוב לי פיצ' – כלים שמייצרים תוכן

ChatGPT – אם לא שמעתם עליו כנראה הייתם במצב טיסה בחודש האחרון, כלי בינה מלאכותית טקסטואלי שיכול לעשות הכל, פשוט הכל. תבקשו ממנו לכתוב לכם פוסט על מצב הברווזים בעולם או תסריט לסרטון יוטיוב שעוסק במלפפונים מרובעים ותקבלו את זה מהר, מדוייק ואיכותי. אפשר להשתמש בו ליצירת טקסט למצגת משקיעים, לבלוגים לתוכנית עסקית וכמעט לכל מה שתדמיינו. עובד גם בעברית אבל בצורה עילגת. בכל אופן, את התוכן הטקסטואלי שיצרתם בעזרת ChatGPT תעתיקו ותשתמשו בו בכלים הבאים:
Synthesia – כלי המאפשר לכם להשתמש באווטרים דיגיטליים שנראים כמו אנשים אמיתיים ויכולים להקריא את המסר/תוכן שלכם (שכבר יצרתם בChatGPT…) בצורה מעולה. עובד בעברית 😊
Pictory.ai – כלי ליצירת סרטוני וידאו בעזרת בינה מלאכותית , פשוט מכניסים את הטקסט והוא עושה את כל השאר לבד , יוצא סרטון עם תמונות שהבינה מתאימה לתוכן. עובד כמו קסם.
Tome.app – כלי ליצירת מצגות בצורה אוטומטית. גם כאן, מכניסים את הטקסט, מסמנים כמה אפשרויות ובום…
Copy.ai  או  Jasper  או ryter – כלים ליצירית תוכן טקסטואלי שמתמחים בנישות מסויימות כמו כתיבת פוסטים, מאמרים, מיילים ופרסומות. "תנסח לי אימייל מכירה לבננות בטעם וניל לשוקו האירופאי המופנה לנשים בגילאי 25-40 שאוהבות ספורט" (כן, כן, בדיוק ככה.. וזה עובד!).
אפשר להמשיך עוד ועוד אבל יש לכם פה מספיק חומר להתנסות בו, מבטיח שיצא לכם "ואוו".

ולסיום, קבלו כמה טיפים של אלופים:

1. אם אתם מתכוונים לנסות רק כלי אחד אז תבחרו ב- ChatGPT. הכלי הזה הוא השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר של השנים האחרונות והוא בחינם! כן, כן, חינם! (לפחות בינתיים).

2. לא משנה כמה כלי טכנולוגי יכול להיות מדהים, הוא עדיין רק "כלי". אז נכון שיש דיבור על זה שהכלים האלה עוד יחליפו אותנו, אבל אני מציע לראות אותם כמשפרים אותנו ולהבין איך אנחנו יכולים להשתמש בהם כדי לקדם את המיזם שלנו.

3. תזכרו שקיימים שווקים דיגיטלים (Marketplaces) שאפשר לקבל מהם את כל השירותים מספקים עצמאיים קטנים במחירים נמוכים (כמו:  FIVERR  או Upwork). תוכלו למשל לשכור מעצב או יוצר תוכן מרחבי העולם ולהתקשר עימו בנוחות ובמהירות לביצוע המטלה. אני משתמש בשירותים כאלה המון – הלוגו שלי עוצב בבנגלדש,  כרטיס הביקור בפקיסטן, מוקאפים של מוצרים שלי עוצבו בגאנה וסלובניה ואפילו את האריזות עיצבתי בהודו ובפיליפינים.

קדימה, תתחילו ליצור🙂 אם יש שאלות אני תמיד שמח לעזור, ניתן ליצור איתי קשר במייל: idanpapier@gmail.com

סדנה – כתיבה שיווקית בלינקדאין

10.01.2023
20:00
אונליין - ZOOM

רוצים לייצר תוכן בלינקדין אבל לא בטוחים כיצד לגשת למטלה המאיימת הזאת? אתם לא לבד. קהילת 'מה בתפקיד' שמחה להזמין אתכם לסדנה בנושא כתיבה שיווקית בלינקדין. הסדנה תתמקד באיך להתחיל להתניע כתיבת פוסטים שייצרו לכם לידים רלונטים (ולא תדון בבניית פרופיל לינקדין וכו).

למי הסדנה מתאימה?

> לכל מי שהשקיע.ה פרופיל מקצועי בלינקדאין ומרגיש.ה בשל.ה להעלות תוכן אך אינו.ה יודע.ת כיצד לעשות זאת.

> לכל מי שנמצא.ת בתחילת דרכו.ה המקצועית ומעוניין.ת לבנות תהליך של מיתוג אישי על מנת ליצור מומחיות בתחומו.ה (שכיר./עצמאי.ת).

מה נלמד בסדנה?

> מהם הכללים לכתיבת תוכן בלינקדאין, כיצד בונים פוסטים שיעזרו לכם לבלוט מעל כולם (גם אם אתם ג'וניורים/ עשיתם הסבה ועוד אין לכם ניסיון בתחום).

> כיצד מעלים חשיפה של פוסט וגורמים לו להגיע למגייסים פוטנציאליים.

> אתן דוגמאות ורעיונות לפוסטים שתוכלו להעלות כבר עכשיו!

> קייס סטאדי – כל מי שמרגיש.ה שיש לו.ה רעיון גולמי לפוסט מוזמן.ת לשלוח אלי את הרעיון ובחלק האחרון של הסדנה נבנה אותו יחד ואדגים כיצד בונים פוסט הלכה למעשה.

על המרצה:  שירלי תדיון, מומחית לינקדאין, יועצת לפיתוח קריירה, כותבת תוכן ומנחת סדנאות בתחום הקריירה.

 

* ההרצאה תוקלט וההקלטה תהיה זמינה עד שבועיים אחרי ההרצאה.

יום שלישי , 10.01.2023
20:00
אונליין - ZOOM

תרגיל 9 – מיפוי בעלי העניין

הכלי עוזר לנו לנתח את בעלי העניין והשחקנים בשדה ולבחור אסטרטגיות פעולה שונות מול כל קבוצת שחקנים

המדריך ליזמות חברתית - מיפוי בעלי העניין - הכוורת - המרכז ליזמות וחדשנות חברתית של ישראל

עד עכשיו התמקדנו בעצמנו, במניעים שלנו, ביכולות שלנו ובמיפוי קהל היעד. עכשיו נחליף מעט נקודת מבט ונתמקד בבעלי העניין בתחום היוזמה שלנו.
נמפה את בעלי העניין בתחום שלנו, נבין מי חשוב לנו שיכיר את היוזמה שלנו, מי חשוב לנו שיקח חלק, במי נשקיע רבות בשיתוף פעולה ועל מי נוכל לוותר.

נקודות שחשוב שנתייחס אליהן בכלי:
1. כדאי להיעזר במקורות חיצוניים כדי להרחיב את המחשבה על בעלי עניין נוספים שטרם צירפתם למיפוי.
2.
מומלץ לא לוותר על הכנסת כל הפרטים לגרף. הויזואליה עושה הרבה סדר בבחירות המיקודים שלנו.

מומלץ בשלב זה להעזר באתרים הבאים:

גיידסטאר אתר העמותות של ישראל
מפתח התקציב(תקציב המדינה והוצאות ממשלה)

יש לכם שאלה – שתפו אותנו כאן  בקהילת היזמות החברתית של ישראל
שיהיה המון בהצלחה,
צוות הכוורת

להורדת דף העבודה

תרגיל 4 – UVP – הצעת ערך ייחודית

סדרת שאלות שיסייעו לנו לנסח את הבידול של המיזם שלנו לעומת המתחרים

המדריך ליזמות חברתית - UVP - הצעת ערך ייחודית

בשלב ה-UVP- unique value proposition נבין יחד מה מבדל אותנו משאר המיזמים בתחום.
נוודא שאנחנו מתאימים את עצמנו לקהל היעד שלנו, מהן התוצאות אליהן נרצה להגיע ומה הן מחדשות בשוק, ומה הערך הייחודי שאנחנו מוסיפים לאקוסיסטם.
נקודות שחשוב שנתייחס אליהן בכלי:
1.היו כנים עם עצמכם, זהו כלי עבורכם בלבד.
2.שימו לב שלאחר המענה על השאלות אנו מזמינים אתכם לחזור ולוודא את המדדים ולבחון מה מבדיל אתכם מהמתחרים שלכם.

יש לכם שאלה – שתפו אותנו כאן  בקהילת היזמות החברתית של ישראל
שיהיה המון בהצלחה,
צוות הכוורת

להורדת דף העבודה 

תרגיל 6 – תיאוריית שינוי – NESTA

תאוריית שינוי מסייעת לנו לספר כיצד המיזם שלנו עתיד להשפיע ולשנות את המצב הקיים.

המדריך ליזמות חברתית - מודל תיאוריית שינוי - NESTA -ניתוח פרסונות

הגענו לשלב תיאוריית השינוי, שבו נשתמש בבסיס הידע שיצרנו ונתכנן קדימה את הפרויקט שלנו בראיית מאקרו.
בסיום התרגיל הזה נוכל להסביר בקלות מה הסיבה שהניעה אותנו לעשייה, מהו האימפקט שנרצה לייצר, מהן הפעולות שנעשה לשם כך ומהם מדדי הבקרה העצמית שלנו.
נקודות שחשוב שנתייחס אליהן בכלי:
1. עבדו לפי סדר השלבים
2. אם יש שלב שאתם יותר מתקשים לענות עליו, עצרו והעמיקו בו
3. בתרגיל זה חשוב להסתכל על היוזמה שלכם מהקצה- לקצה ראו ששלב אחד מתקשר לשני.

יש לכם שאלה – שתפו אותנו כאן  בקהילת היזמות החברתית של ישראל
שיהיה המון בהצלחה,
צוות הכוורת

להורדת דף העבודה

דילוג לתוכן